onze geschiedenis

Wiltec start in 1971 als Van der Wilt; een eenmanszaak in verfspuitapparatuur voor de schildersmarkt. In 1993 vindt de overgang naar Wiltec bv plaats en gaat het bedrijf verder met 15 medewerkers in dienst. Dankzij een zeer actief acquisitiebeleid groeit Wiltec uit tot marktleider op het gebied van spuitapplicaties. In 1996 wordt Wiltec opgedeeld in divisies, zodat iedere divisie zich kan storten op haar specialisme, en opent het bedrijf een nieuw pand. Er volgen verschillende overnames. In 2003 verhuist Wiltec naar de Energielaan in Uden. Wiltec blijft het assortiment uitbreiden door middel van overnames. Steeds meer klanten vinden Wiltec en het bedrijf verhuist daarom in 2013 naar het huidige pand aan de Industrielaan in Uden.

Vanuit diverse productgroepen is Wiltec aan steeds meer verschillende branches en industrie├źn gaan leveren. Door het brede aanbod aan producten, diensten en services heeft Wiltec zich ontwikkeld als totaalleverancier binnen diverse branches, voor verschillende bedrijven. Daarnaast is de rol van Wiltec veranderd van groothandel in adviseur, sparringpartner, innovator en ketenregisseur.

Innovatief, slagvaardig, enthousiast en ondernemend; dat zijn eigenschappen waardoor de Wiltec Groep sinds 2012 ieder jaar is uitgeroepen tot Best Managed Company. Ook duurzaamheid en sociaal beleid zijn van groot belang bij Wiltec. Wiltec ontving hiervoor in 2021 een Groene Pluim.

Meer weten?

Voor meer informatie over Wiltec neem je een kijkje op onze website!

Lees meer

Werken bij Wiltec?

Bekijk dan direct de vacatures.